Mowyte i pyjamas
Chuck Palahniuk
Poesi av Towe My 2004-2011.Att så avstånd.

“och med avstånd börjar allt"
/Katarina FrostensonI
För att plantera ett avstånd behöver man ett avståndsfrö. Ett avståndsfrö får man fram genom att skala bort konsonanterna från någons namn och sedan, mjukt och försiktigt, gnugga de kvarvarande vokalerna mellan höger pekfinger och tumme. Lyft sedan försiktigt bort vokalerna från fröet och förvara detta svalt tills det ska planteras.
        Ett avståndsfrö är alltid svart och bör planteras tidigt på morgonen. Helst en regning måndag men egentligen går vilken dag som helst bra. Ett visst månsken kan också påskynda tillväxten. Avståndsfröet har inget behov av värme för att gro eller växa, snarare tvärtom. Dock bör det vattnas med jämna mellanrum, företrädelsevis med tårar fallna ur fasansfull ångest eller helt enkelt lite spott, beroende på hur stort avstånd man önskar (detta skiljer från person till person, pröva dig fram, endel människor har mycket frätande spott och bör således undvika denna metod).
        Avståndet är färdigt att skördas när det uppnått önskad längd eller när den som planterade fröet helt enkelt inte orkar vänta längre (avstånd kan fås att växa lite extra även efter skörd om den ena punkten vid vilken avståndet nerlägges vänder sitt ansikte bortåt).
        Underskatta inte växtkraften hos ett avståndsfrö. Har du väl planterat det så kommer det att växa ordentligt. Det är dessutom mycket omständligt att ta bort ett avstånd när det väl lagts ut. Detta bör man vara mycket medveten om innan man startar så man inte lägger det mellan fel punkter. Eller vid fel tillfälle. Undvik dessutom att lägga ut avstånd under vintern då digert snöande kan göra att avståndet inte längre är synligt och vissa överskridelser då kan ske av misstag.

II
Avstånd kan också friteras. Detta gör avstånd knastrigt och skört och lämpar sig ypperligt för mortling. Det mortlade knaset, fraset, smuliga kan sedan utdelas till valfri opponent att strö mellan den utdelande och honom själv som för att skapa en barriär eller ännu hellre en stig, ej att tillryggalägga men att mäta just avstånd[et] med. Detta avstånd bör sedan hållas konstant, ungefär som metrarna i ett besöksförbud och bör under inga som helst omständigheter kompromissas med. Detta för att undvika de mycket svåra fallskador som kan uppstå när man överskrider avstånd och fastnar i det klibbiga som avståndets upphov lätt kan utsöndra.

The Candyland! min egen grafik